Турчинов звинуватив Муженка: Україна зазнала найбільшого удару з початку війни

Читать на русском
За словами Турчинова, Україні завдано найбільшого удару по обороноздатності з початку війни.

Вся вертикаль оборонного керівництва країни, починаючи з начальника Генерального штабу, має нести відповідальність за пожежу на складах боєприпасів у Калинівці.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов журналістам, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Протягом цього року (в Балаклії й тепер у Калинівці) ми втратили велику кількість боєприпасів. Країні завдано найбільшого удару по обороноздатності з початку війни», – наголосив Турчинов.

«Для мене принциповою – про це я говорив на засіданні воєнного кабінету – є відповідальність. Починаючи від начальника Генштабу й по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни», – зазначив секретар РНБО.

Матіос говорить, що українські військові об'єкти охороняють пенсіонериГоловний військовий прокурор Анатолій Матіос звернув увагу на проблему кадрового складу охорони об'єктів.

«Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому постає питання щодо якості захисту нашої країни. І поки в нас не будуть відповідати найвищі посадові особи, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати й наші збитки», – наголосив Турчинов.

Як відомо, 26 вересня на базі боєприпасів у Калинівці почалися вибухи. Було відкрито кримінальне провадження за статтею «Диверсія». За даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса, наразі диверсійні групи не знайшли, але диверсію могли здійснити ті, хто мав доступ до складів із боєприпасами.

Раніше депутат із фракції «Народного фронту» й радник голови МВС Антон Геращенко запропонував звільнити очільника Генштабу через надзвичайну ситуацію в Калинівці.

Міністр оборони України Степан Полторак розповів, скільки тонн придатних боєприпасів зберігалося на складі в Калинівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: