Військова прокуратура назвала чотири версії пожежі в Калинівці

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос озвучив чотири основних версії початку пожежі на складі боєприпасів у Калинівці.
фото: УНІАН

Військова прокуратура розглядає чотири основних версії причини вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області: за однією з них, бомбу могли підкласти в снаряди перед доставкою на арсенал.

Про це на брифінгу розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«[Перша версія] – проникнення особи на територію військової частини й встановлення вибухового пристрою. Друга версія – вибуховий пристрій був вмонтований у боєприпаси, які надходили до військової частини на зберігання. Третя версія – кримінальне правопорушення, вчинене працівниками, які встановлювали відеоспостереження на території частини. І [четверта версія] – кримінальне правопорушення, вчинене в зв'язку з порушенням порядку зберігання боєприпасів та їх технічного обслуговування», – розповів він.

Нагадаємо, 28 вересня Матіос заявив, що слідство не виявило диверсантів і не підтвердило версію про безпілотник.

Також головний військовий прокурор розповів, що військові склади в Україні часто охороняють люди похилого віку з низькою мотивацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: