У Нацбанку розповіли, що перешкоджає відновленню кредитування в Україні

Читать на русском
У НБУ заявили, що на шляху до повноцінного відновлення кредитування стоять високі юридичні ризики, а також законодавчі перепони.

Повноцінному відновлення кредитування в українських банках перешкоджають високі юридичні ризики та законодавчі перепони.

Про це заявили в Національному банку України, передає «Слово і Діло».

Як зазначив виконувач обов'язків голови НБУ Яків Смолій під час традиційної наради з керівниками найбільших банків, відновлення кредитування реального сектора необхідне для зміцнення позитивних тенденцій в економіці і є пріоритетом для банків.

Візит місії МВФ: чого кредитори хочуть від УкраїниКерівництво України провело переговори з кредиторами. МВФ обіцяє Україні світле майбутнє, але за певних умов. Навіщо приїхали кредитори та чи з’явилися нові умови, з'ясовували експерти.

«Ми розуміємо, що на шляху до повноцінного відновлення кредитування стоять високі юридичні ризики, а також законодавчі перепони. Ці проблеми могли би бути вирішені за умови підтримки Верховною Радою важливих законопроектів із питань функціонування фінансового сектора», – цитує Смолія прес-служба НБУ.

За його словами, перш за все йдеться про законопроекти щодо захисту прав кредиторів та питань банкрутства.

Національний банк із початком чергової парламентської сесії у вересні закликав депутатів Верховної Ради підтримати низку фінансових законопроектів, у тому числі №6027 про відновлення кредитування, №4117 про лібералізацію готівкових розрахунків, №2456-д про захист споживачів фінансових послуг, №1797-1 про страхування, №4004-д про реструктуризацію валютних іпотечних кредитів громадян, №3132-д про підвищення ефективності процедур банкрутства, №2413-я про консолідацію функцій регулювання ринків фінпослуг.

Крім того, Нацбанк закликав парламентарів підтримати три пріоритетних законопроекту про ринок капіталу, в тому числі №5592-р про залучення інвестицій емітентами цінних паперів, №6303 про захист інвесторів від зловживань на ринках капіталу та №7055 про ринки капіталу й регульовані ринки.

Раніше Нацбанк дозволив банкам кредитувати в гривні під заставу валюти.

Нагадаємо, заступник глави Національного банку України Олег Чурій заявив, що українці вивели за кордон $1,5 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: