Активісти «КримSOS» нагадали, скільки людей зникло безвісти на окупованому півострові

Читать на русском

З березня 2014 року в окупованому Криму викрали 18 осіб, їхнє місцеперебування досі невідоме.

Під посольством Росії в Києві в середу, 27 вересня, відбулася чергова акція «Де Ервін?», присвячена викраденим і зниклим безвісти в Криму активістам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Понад рік ми приходимо сюди, до будівлі посольства Росії, з одним і тим самим запитанням: де Ервін і всі ці люди, яких викрали та які зникли безвісти в Криму за останні три роки?», – сказала, відкриваючи акцію, представниця громадської організації «КримSOS» Євгенія Андреюк.

За її словами, з березня 2014 року в Криму викрали 18 осіб, їхнє місцеперебування досі невідоме.

«Ще шість викрадених були знайдені мертвими, а дві людини, яких викрали, згодом опинилися в місцях позбавлення волі й були засуджені за політичними статтями. Ще 17 осіб, викрадених у перші місяці анексії Криму, були звільнені й зараз перебувають на материковій Україні», – розповіла Андреюк.

В ООН заявляють про погіршення ситуації з правами людини в окупованому КримуВ Організації Об'єднаних Націй констатували погіршення ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму.

Вона нагадала, що рівно три роки тому в Криму зникли двоє кримських татар – Іслям Джеппаров і Джевдет Іслямов, доля яких досі невідома. Як відзначила активістка, мета акції – підтримати родичів зниклих.

Нагадаємо, член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов був викрадений невідомими в Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як дві людини у формі російської дорожно-патрульної служби зупинили машину Ібрагімова й силою затягнули його до свого мікроавтобуса. 27 вересня 2014 року в селищі Сари-Су Білогірського району невідомі викрали сина кримськотатарського активіста Абдурешита Джеппарова Ісляма та його двоюрідного брата Джевдета Іслямова.

Також сьогодні, 27 вересня, окупаційний російський суд міста Сімферополя засудив Ільмі Умерова до 2 років поселення в колонії.

Засловами очільника Меджлісу Рефата Чубарова, Росія фактично засудила Умерова до смерті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: