Кримський татарин після катувань в окупованому Криму перебуває в київській лікарні

Читать на русском
Ренат Параламов проходить реабілітацію у відомчій лікарні Державного управління справами в Києві.

Кримський татарин Ренат Параламов, якого викрали й катували в окупованому Криму, проходить реабілітацію у відомчій лікарні Державного управління справами в Києві.

Про це повідомила перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

В ООН заявляють про погіршення ситуації з правами людини в окупованому КримуВ Організації Об'єднаних Націй констатували погіршення ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму.

«За дорученням президента й за ініціативою Рефата Чубарова зараз в лікарні проходить обстеження й реабілітацію Ренат Параламов, якого викрали й катували російські окупанти в Криму. Ренату вдалося вирватися й зараз він на волі, у вільній Україні», – повідомляє Геращенко.

Як відомо, 13 вересня в кримському селищі Нижньогірське в будинку Параламова провели обшук, який силовики назвали «обстеженням і слідчими діями». Адвокат припускав, що «огляд» може бути пов'язаний із релігійною активністю Параламова.

Через день активіста знайшли на автостанції в Сімферополі зі слідами тортур на тілі. В кримській клінічній лікарні імені Семашка в Сімферополі відмовилися прийняти побитого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: