Зубко розповів, чи почнеться опалювальний сезон вчасно

Читать на русском
Зубко зауважив, що стан технічної готовності країни до опалювального сезону становить 97,6 відсотка.

Опалювальний сезон в Україні може стартувати раніше, ніж планувалося.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на урядовий портал.

За словами міністра, це пов'язано з тим, що за метеорологічними прогнозами 27 вересня в Україні очікується зниження температури.

Зубко зауважив, що стан технічної готовності країни до опалювального сезону становить 97,6%.

«Йдеться про житловий сектор, підготовку паспортів до підключення тепла до будинків, дитсадків, шкіл, лікарень, а також котелень, які подаватимуть тепло», – заявив урядовець.

«Укладання договорів відбувається недостатньо активно. Із понад двох тисяч договорів наразі підписані близько 400. Цю роботу необхідно підсилювати. Вже набув чинності закон про ринок газу, де визначаються взаємовідносини між суб’єктами, які отримують газ, і теплопостачальними компаніями, які виробляють тепло, продають, після чого розраховуються за газ», – зазначив Зубко.

Також він наголосив на важливості посилення конкурентності ринку.

«Нафтогаз» наразі має монопольне становище. Від нього залежать усі суб’єкти ринку. Важливо, щоб цей ринок розвивався в бік конкурентності. Для цього потрібно розрахуватися з боргами перед «Нафтогазом за минулі періоди. Цього року ухвалений закон, який зупиняє нарахування штрафів і пені й дозволяє на 5 років реструктуризувати борги. Цей процес також іде повільно, оскільки «Нафтогаз» неохоче відпускає зі своїх рук ці процеси. Окрім того, очікуємо ухвалення постанови щодо виплати державою підприємствам субсидій живими коштами, що зменшить залежність від «Нафтогазу». Але головне – очікуємо приходу на цей ринок компаній, які конкуруватимуть із «Нафтогазом» не лише на ринку для населення, а й для бюджетних організацій та комерційних підприємств», – наголосив Зубко.

Раніше повідомлялося, що процес розрахунку розміру зимової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг почнеться наступного тижня.

Також зазначимо, за словами мера Києва Віталія Кличка, київська влада виконала практично всі роботи з підготовки міста до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: