У Кабміні розповіли, коли українцям розрахують «зимову» субсидію

Читать на русском
Розрахунок зимової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг почнеться вже наступного тижня.

Процес розрахунку розміру зимової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг почнеться наступного тижня в Україні.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Урядового порталу», передає «Слово і Діло».

«Якщо допомога в травні призначена, в жовтні її розмір автоматично розрахують на новий опалювальний сезон. Жодних документів субсідіантам повторно подавати не потрібно», – йдеться в повідомленні.

У Кабміні також нагадали, що субсидія призначається на рік – з травня до травня наступного року. Її розмір розраховується окремо на літній період, окремо на зимовий – виключно на основі доходів осіб, що фактично проживають у квартирі.

Нагадаємо, з 1 травня 2017 року набула чинності оновлена ​​програма житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Крім того, з 1 серпня Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила нову методику формування тарифів на електричну та (або) теплову енергію, яка виробляється на теплових електростанціях, теплоелектроцентралях і когенераційних установках.

Раніше в Україні змінили правила призначення субсидій.

Нагадаємо, експерт у сфері енергетики Володимир Саприкін раніше розповів «Слову і Ділу», чому уряд узяв курс на скорочення субсидій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: