Журналісту Семені кримські окупанти оголосили вирок

Читать на русском
Журналіста засудили до двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

В окупованому Сімферополі підконтрольний Кремлю «суд» оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

Журналіста засудили до двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки й забороною займатися публічною діяльністю.

Напередодні Семена заявив у заключному слові в суді, що якщо йому винесуть обвинувальний вирок, це позначиться на всій журналістиці в Росії. Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на свободу вираження поглядів.

Захист Чийгоза подав дві апеляціїЗахист заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза оскаржив вирок кримського окупаційного суду й наполіг на скасуванні вироку.

Кримського журналіста Миколу Семену російська влада звинуватила в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Семени політично мотивованим.

Нагадаємо, 11 вересня в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза засудили до восьми років колонії загального режиму.

Також фейковий військовий суд ОРЛО засудив мешканця Первомайська Костеннікова Анатолія Тихоновича до 13 років позбавлення волі за «шпигунство на користь України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: