У Сирії загинув генерал, який командував бойовиками «ДНР»

Читать на русском
Генерал-лейтенант ЗС Росії Валерій Асапов загинув під час мінометного обстрілу терористів ІД в Сирії.

Генерал-лейтенант ЗС Росії Валерій Асапов загинув під час мінометного обстрілу терористів ІД в Сирії.

Про це повідомило Міноборони РФ, пише «Слово і Діло».

Валерій Асапов був старшим військовим радником РФ і допомагав сирійським командувачам в управлінні операцією зі звільнення Дейр-ез-Зора. Він загинув під час мінометного обстрілу терористами «Ісламської держави» неподалік від цього сирійського міста. Снаряд потрапив в командний пункт, де знаходився російський військовий.

«Старший групи російських військових радників генерал-лейтенант В. Асапов перебував на командному пункті сирійських військ, надаючи допомогу сирійським командирам в управлінні операцією зі звільнення міста Дейр-ез-Зор. В результаті раптового мінометного обстрілу бойовиків ІД генерал-лейтенант Валерій Асапов отримав смертельне поранення від розриву міни», - йдеться в повідомленні Міноборони.

Раніше Асапов командував бойовиками терористичної організації «ДНР», зокрема, він керував так званим «1-м армійським корпусом», який дислокується в Донецьку.

Нагадаємо, Росія, Туреччина та Іран узгодили так звані зони деескалації в Сирії, режим припинення вогню там повинен дотримуватися протягом шести місяців.

Як відомо, ООН звинуватила війська Асада в багаторазовому використанні хімічної зброї в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: