Туреччина стягує військову техніку на кордон із Сирією

Читать на русском
Міністр оборони Туреччини Фікр Ишік не виключив проведення турецькою стороною військової операції в сирійському Афріні

Туреччина продовжує передислокувати військову техніку на кордон із Сирією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію «Анадолу».

У виданні зазначають, що до провінції Хатай на кордоні із Сирією залізницею були доставлені близько 80 броньованих військово-транспортних засобів.

Повідомляється, що бронетехніка стягнута з району Люлебургаз провінції Стамбул.

Удар у відповідь США по силах Асада і союз проти Тегерана: як приборкати Іран руками саудитівВійська Асада пішли в наступ на американську базу. У квітні через застосування хімічної зброї за вказівкою Асада Трамп завдав ракетного удару у відповідь, а потім – заручився підтримкою Саудівської Аравії. Які важелі тиски мають саудити й на що здатні США?

Раніше міністр оборони Туреччини Фікр Ишік не виключив проведення турецькою стороною військової операції в сирійському Афріні в разі загрози національній безпеці Туреччини, що надходить із цього регіону, який перебуває під контролем сирійських курдів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляв раніше, що Анкара не допустить створення курдської держави на півночі Сирії.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала причину обмеження торгівлі з Туреччиною.

Раніше повідомлялося, президент Сирії Башар Асад заявив, що Дамаск більше не вважає президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана своїм партнером.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: