Три країни узгодили зони припинення вогню в Сирії

Читать на русском
Росія, Туреччина й Іран узгодили так звані зони деескалації в Сирії, режим припинення вогню там повинен дотримуватися протягом шести місяців.

Росія, Туреччина й Іран узгодили так звані зони деескалації в Сирії, режим припинення вогню там повинен дотримуватися протягом шести місяців.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Як йдеться в спільній заяві, ухваленій під час чергового раунду переговорів щодо Сирії в столиці Казахстану Астані, зони повністю або частково охоплюють район Східної Гути в північній частині провінції Дамаск, а також провінції Ідліб, Хомс, Латакія, Алеппо і Хама.

За непідтвердженими даними турецьких ЗМІ, зона в Ідлібі (де частину районів контролюють повстанці під командуванням «Фронту ан-Нусра», що відколовся від «Аль-Каїди») буде поділена на три частини: турецькі підрозділи і загони сирійської поміркованої опозиції контролюватимуть північно-західні райони, сирійські урядові сили й іранські загони – південний схід, а російські сили – територію між зазначеними районами.

Переговори в Астані, що відбуваються окремо від переговорів про сирійське врегулювання під егідою ООН у швейцарській Женеві, започаткували Росія, Іран і Туреччина. В них також беруть участь представники сирійської опозиції і влади, а також дипломати США і спецпредставник генерального секретаря ООН у справах Сирії Стаффан де Містура.

Нагадаємо, ООН звинуватила війська Асада в багаторазовому використанні хімічної зброї в Сирії.

Також раніше Росія визнала, що в Сирії застосовувалася хімзброя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: