Стало відомо, яку військову спецтехніку від США отримали українські прикордонники

Читать на русском
Спецназ ДПСУ має намір випробувати нову техніку на навчаннях з американцями та українським КОРДом.
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба отримала нове сучасне американське обладнання для технічного оснащення підрозділів.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає «Слово і Діло».

Прикордонники відзначають, що це стало можливим завдяки співпраці з відділом із правоохоронних питань посольства США в Україні та спільним проектом міжнародної технічної допомоги.

Rapid Trident-2017: в Міноборони відзвітували про завершення військових навчань22 вересня у Львівській області завершилися навчання Rapid Trident-2017 на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

«Сьогодні посольство США передало підрозділу спеціального призначення «Дозор» 30 монокулярів на загальну суму близько 150 тисяч доларів. Прикордонники почнуть використовувати цю нову техніку вже найближчими днями під час спільних із підрозділом Нацполіції КОРД навчань із проведення нічних операцій. У навчальному курсі візьмуть участь 15 співробітників «Дозору», 10 – КОРДу та 7 інструкторів прикордонно-митної служби США», – йдеться в повідомленні ДПСУ.

У відомстві нагадують, що з початку 2017 року прикордонники-спецпризначенці отримали також спортивне обладнання для тренувань, засоби для проведення тренінгів, мішені, IT-обладнання, екіпірування та медичне обладнання.

Раніше повідомлялося, що Сенат США схвалив виділення військової допомоги Україні. Таке рішення Америки та можливу реакцію РФ проаналізував у коментарі «Слову і Ділу» політолог Віктор Небоженко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: