Сенат США схвалив виділення військової допомоги Україні

Читать на русском
Законопроект передбачає 500 мільйонів доларів військової допомоги Україні, включаючи летальну зброю оборонного характеру.

Сенат США схвалив запропонований Пентагоном проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, в якому на допомогу Україні передбачено $500 млн.

Про це повідомляє The New York Times, передає «Слово і Діло».

За проект бюджету в розмірі $700 млрд проголосували 89 сенаторів, 9 голосів було проти. Документ передбачає $640 млрд на базові операції Пентагону (це на 37 мільярдів більше, ніж планував президент Дональд Трамп). $60 мільярдів виділено на військові операції за кордоном – в Іраку, Сирії та Афганістані.

Законопроект також передбачає $500 млн військової допомоги Україні, включаючи летальну зброю оборонного характеру, а також $100 на допомогу Балканським країнам, щоб «протистояти російській агресії».

Як повідомив президент України Петро Порошенко в Facebook, до документа також включені положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності Повітряних та Військово-морських сил України.

У Сенаті США повідомили, наскільки збільшать фінансування УкраїниСША є фактично основним союзником, на який може розраховувати Україна у врегулюванні конфлікту на Донбасі. У Сенаті США мають намір збільшити допомогу Україні.

«Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони», – наголосив Порошенко.

Раніше законопроект був схвалений Палатою представників, але версія Сенату має відмінності. Тепер обом палатам потрібно буде звести обидва варіанти в один текст. Після цього документ буде скерований на підпис президенту.

Також Сенат Конгресу США 18 вересня схвалив норму, яка забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпечення російської компанії «Лабораторія Касперського».

Крім того, повідомлялося, що чергова партія армійських автомобілів «Хамві» надійде в Україну зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: