Муніципальна охорона в столиці: яке рішення ухвалила КМДА

Читать на русском
Проект рішення депутатам презентував міський голова Віталій Кличко. Початкові витрати на нове КП складуть 500 тисяч гривень.

Київська міська рада підтримала створення комунального підприємства «Муніципальна охорона».

Про це повідомляє прес-служба столичної адміністрації, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв встановити централізоване відеоспостереження в 2016 роціСказано 3 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проект рішення депутатам презентував мер Віталій Кличко. Він пояснив, що підприємство створюється з метою забезпечення ефективної охорони комунального майна територіальної громади міста. Воно надаватиме на конкурсних засадах послуги охорони суб'єктам комунальної власності, а також іншим суб'єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії.

Кличко підкреслив, що «Муніципальна охорона» не може залучатися до забезпечення громадського порядку, а виконуватиме виключно охоронні функції згідно з отриманою ліцензією. Серед основних пріоритетів діяльності: забезпечення охорони на території навчальних закладів (школи, дитячі садки) і медичних установ. До роботи на підприємстві залучать також учасників АТО.

Навіщо містам муніципальна поліція?Про створення муніципальної поліції в Україні говорили на всіх рівнях влади, починаючи від верхівки парламенту і закінчуючи міськими та регіональними керівниками, однак «віз і нині там»...

Початкові витрати на нове КП складуть 500 тис. грн статутного фонду. Планується, що в подальшому воно вийде на самоокупність. Охорона здійснюватиметься за оплату за контрактами, які укладаються на тендерній основі.

За словами мера, Київ сьогодні щорічно платить за охорону комунального майна майже 300 млн грн.

Таке рішення підтримав 61 депутат, тобто мінімально необхідна кількість.

Як відомо, в Києві заробітна плата штатних працівників за сім місяців зросла на 30,4% до відповідного періоду минулого року.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомили, що в Києві скоротилися черги до дитячих садків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: