У столиці розповіли, як змінилася зарплатня киян за півроку

Читать на русском
Заробітна платня штатних працівників за сім місяців зросла на 30,4 відсотка до відповідного періоду минулого року.

За сім місяців середньомісячна заробітна платня штатних працівників зросла на 30,4% до відповідного періоду минулого року.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс з посиланням на дані оперативної звітності, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Середня зарплатня становила 10568 гривень. В Україні цей показник становить 6738 гривень. Індекс споживчих цін за вказаний період у столиці становив 108,5% порівняно з груднем 2016 року (в Україні – 108,2%). Геннадій Пліс наголосив, що збільшення відбулося майже за всіма групами товарів і послуг, переважно шляхом сезонних коливань цін на продукти харчування (хліб, фрукти, овочі, що зросли на 16,8%, 63,8% та 78,5% відповідно); водопостачання – на 23,4%; електроенергію – 28,1% та утримання будинків та прибудинкових територій – 101,9%», – йдеться в повідомленні.

Родина працівників ДСНС придбала столичну квартиру за півтора мільйона гривеньМаючи минулого року лише третину від вартості квартири, подружня пара працівників ДСНС купила нове житло.

Також, за офіційною інформацією, рівень сплати населенням житлово-комунальних послуг становив 106,7% від початку року за рахунок погашення боргів попередніх періодів. В Україні він становить 90,7%. Перевезення вантажів збільшилося на 32,9% до відповідного періоду минулого року та становило 10 млн тонн, пасажирів – на 4,5% й становило майже 644,8 млн осіб.

Зазначимо, з 1 вересня зарплатня рядового військовослужбовця у званні солдата, який виконує завдання в зоні проведення антитерористичної операції, становить мінімум 17 тисяч гривень.

Кабінет міністрів України пропонує підвищити мінімальну заробітну платню до 3764 гривень після ухвалення законопроекту про пенсійну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: