Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв встановити централізоване відеоспостереження в 2016 році

3 березня 2016 року міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі одного з телеканалів заявив, що цього року в Києві мають намір закінчити низку інфраструктурних проектів, зокрема встановити централізоване відеоспостереження.
Не виконано
Сказано 3 березня 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1660
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1814
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1994
  • Лист керівника апарату КМДА В. Бондаренка
  • https://www.epravda.com.ua/news/2017/01/26/618921/
  • http://kmr.gov.ua/uk/content/u-ramkah-programy-elektronna-stolycya-u-kyyevi-vstanovyly-ponad-3700-videokamer

Результат

28 травня 2016 року Кличко повідомив, що столична влада разом з поліцією працює над впровадженням у Києві програми «Безпечна столиця». Кличко наголосив, що нова система відеоспостереження дозволяє навіть розпізнавати обличчя правопорушника. Планується встановити цю систему на кожній станції в метрополітені, а також на вулицях міста.

31 серпня Кличко повідомив, що найближчим часом відбудеться впровадження системи "Безпечне місто", в рамках якого у столиці буде встановлено 1815 камер відеоспостереження.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 19 грудня 2016 року, КП «Київдорсервіс» було встановлено 14 систем відеоспостереження. Проте, на даний час технічної можливості для збереження записів систем відеоспостереження немає. Як повідомляє КК «Київавтодор», в частині створення єдиної міської системи відеоспостереження планується організація та проведення відповідних робіт на об’єктах транспортної інфраструктури міста Києва, першочергово у центральній частині міста (вул. Хрещатик, вул. Грушевського, вул. Інститутська, вул. Мазепи, вул. Пушкінська, Майдан Незалежності, Бессарабська площа, Європейська площа, площа Слави, Арсенальна площа) та на автомобільних мостах через річку Дніпро.

ВИСНОВОК: централізоване відеоспостереження у 2016 році так й не почало повноцінно працювати.

25 травня 2017 року директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров відзвітував, що роботи з впровадження централізованого відеоспостереження розпочали лише у другому півріччі 2016 року. Це було пов’язано з тим, що тільки тоді було отримано фінансування і тендерні процедури відбувались за електронною системою «Прозорро». Таким чином минулого року побудували міський дата-центр на Дегтярівській, 37, на якому розміщені інформаційні ресурси в яких надалі будуть акумулюватись усі інформаційні системи. Встановлення самих камер заплановано - у 2017 році. Наразі у рамках програми «Електронна столиця» у Києві встановили понад 3700 відеокамер.