У столиці зменшились черги в дитячі садки – КМДА

Читать на русском
Київ здійснив значний прорив у подоланні черг у комунальних дитячих дошкільних установах – КМДА.

Київ здійснив прорив у подоланні черг у комунальних дитячих дошкільних установах, свідченням чого є зниження черг із 15 тисяч дітей у 2014 році до нинішніх 5 тисяч.

Про це повідомила 10 серпня заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко, передає «Слово і Діло».

«Отримавши в спадок в 2014 році величезну проблему з браком місць в комунальних дитячих садах ми розробили багатовекторний план із ліквідації черги. З тих разом з інвесторами з року в рік збільшуємо кількість місць в дошкільних навчальних закладах мінімум на 3000», - сказала Старостенко.

Дошкільні заклади в Україні: чи стало простіше віддати дитину до дитсадка?«Слово і Діло» дослідило динаміку відкриття та закриття дошкільних навчальних закладів за кілька років до та після початку війни на Донбасі.

За її словами, в рамках дій, спрямованих на зменшення черги в дитсадках, влада міста будувала нові установи, відновлювала занедбані будівлі ДНЗ, відкривала додаткові групи в уже працюють і в результаті серйозно просунулися у вирішенні даного питання.

«До того ж, модернізація електронної системи запису дітей в садки дозволила отримати уточнені дані по актуальної потреби в додаткових місцях для дошкільнят. В результаті всіх цих заходів, сьогодні черга в київські сади скоротилася з 15 до 5 тисяч дітей!», - резюмувала Старостенко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір відкрити не менш ніж 10 дитячих садочків у 2017 роціСказано 21 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Вона додала, що в цьому році місто розраховує побити свій рекорд і створити майже 4 тисячі місць, в тому числі відкривши 10 дошкільних навчальних закладів. Тому ближче до кінця року цифра в 5 тисяч може скоротитися ще досить істотно.

«Важливо, що поруч з використанням міських коштів на створення додаткових місць у дитсадках місто активно залучає позабюджетне фінансування. Вже 2-й рік поспіль ми співпрацюємо з німецьким урядом, щоб відкрити в дитсадках, де є така можливість, додаткові групи. У цьому році завдяки програмі вже вдалося відновити 540 місць в 9 установах, до кінця року планується відкрити ще 700. За кошти німецького уряду здійснюються ремонтно-будівельні роботи, а місто зі свого боку облаштовує заклад: закуповує меблі, постіль, все для харчоблоку та пральні», - зазначила Старостенко.

Нагадаємо, в Києві з'явився Єдиний електронний реєстр жителів.

Відзначимо, 1 грудня 2016 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв жителям Деснянського району протягом двох місяців повернути в комунальну власність дитячий садок, побудований в цьому році в ЖК «Милославичі», але так і не зміг виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: