У Києві проходить суд у справі Януковича – відео

Читать на русском
В Оболонському райсуді Києва 21 вересня продовжилося засідання суду у справі про держзраду Януковича.

В Оболонському райсуді Києва 21 вересня продовжилося засідання суду в справі про держзраду Януковича.

«Судове засідання оголошено продовженим. Ті ж учасники процесу в нас», – оголосив суддя Владислав Дев'ятко. Інтереси екс-президента України представляє Максим Герасько. Трансляцію заходу веде УНІАН, передає «Слово і Діло».

Адвокат, виступаючи під час засідання, заявив про те, що він не може ефективно працювати, оскільки йому не надали достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Причиною невдоволення адвоката Януковича Максима Гераська стало непорозуміння з наявністю аудіозапису допиту в суді екс-постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва. За словами адвоката, йому був наданий відеозапис допиту, тоді як він просив аудіоверсію.

«Я вважаю, що є порушення, є підстави для відводу секретаря. Крім того, я вважаю, що неприпустимо приступати до розгляду справи, якщо адвокату не надали реального часу для ознайомлення. Реальний час – щонайменше 3 місяці. Я вже говорив, що є підстави вважати, що відсутній компакт-диск з аудіозаписом допиту Сергєєва, який має бути», – сказав Герасько.

Після перерви суддя оголосив рішення.

«Вважаємо, що заява про відвід секретарів Оболонського суду Києва не підлягає задоволенню, оскільки в судовому засіданні не встановлені обставини, які викликають обґрунтовані сумніви щодо їхньої неупередженості», – зачитав рішення головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Наразі засідання триває.

Нагадаємо, Transparency International судитиметься з ГПУ за гроші Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: