Стало відомо, скільки грошей Янукович вкрав в України

Читать на русском
В Швейцарії нещодавно заарештували півтонни золота чиновників часів Януковича. А наразі Генпрокурор розповів, як на посаді президента України Віктор Янукович обкрадав країну.

В ході саміту YES генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що за час керівництва Україною екс-президент Віктор Янукович незаконно присвоїв собі активи на суму 40 млрд доларів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ZN.UA.

«Згідно з міжнародної експертизи, екс-президент Янукович вкрав у України 40 млрд доларів США. Це річний бюджет країни. Давайте проаналізуємо, як їх крали. По-перше, завдяки різниці ціни на газ, вартість якого в Україні нижче, ніж в Європі», - заявив Луценко.

При цьому, він підкреслив, що зараз робота українських державних органів стала набагато прозорішою.

«Раніше були податкові майданчики. Але сьогодні такого немає. Сьогодні немає податків з ПДВ. Це робиться автоматично. Немає мегакорупції в держзакупівлі. Працює система Prozzoro», - додав генпрокурор, також визнавши, що Україна має ще вирішити проблему держмонополії і митниці.

Відзначимо, раніше сам генпрокурор пообіцяв повертати в Україну кошти екс-чиновників.

4 вересня заступник Луценка Євген Єнін розповів, що недавно Швейцарією були заарештовані понад півтонни золота, викраденого і вивезеного з України оточенням Януковича.

Також, суд наклав арешт на вертолітний майданчик Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: