Гастролі росіян в Україні: комітет погодив законопроект

Читать на русском
Комітет із питань культури ухвалив законопроект, за яким російських артистів можна запрошувати до України після дозволу СБУ.

Комітет із питань культури ухвалив законопроект, за яким російських артистів можна запрошувати в Україну лише після дозволу Служби безпеки.

Про це повідомив віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Комітет із питань культури ВР підтримав законопроект щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участю громадян РФ. Голосування наступного тижня», – написав Кириленко.

Держприкордонслужба назвала кількість росіян, яким «закрито» в'їзд до УкраїниУ 2016 році було заборонено в'їзд в Україну для 5,4 тисяч іноземців, з них понад 1,2 тисяч - громадяни Росії.

Нагадаємо, в липні депутати запропонували законопроект про внесення змін до закону «Про гастрольні заходи в Україні». В ньому пропонується зобов’язати організаторів заходів в Україні перед тим, як запросити російського артиста, подати до СБУ запит, щоб дізнатися, чи не заборонений цьому артисту в’їзд в Україну.

Зазначимо, з початку 2017 року Україна заборонила в'їзд 70 артистам, які в обхід українського законодавства відвідали анексований Росією Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: