Нардепи хочуть заборонити гастролі російських артистів, а також українських – у РФ

Читать на русском
Згідно з пояснювальною запискою, заборонити російським гастролерам проводити гастрольні заходи на території України, в тому числі і на окупованій - це дуже важливо з метою забезпечення інформаційної безпеки і цілісності України.

На розгляд Верховної Ради подали законопроект №6660 щодо обмеження проведення гастрольних заходів на території держави-агресора на території України, в тому числі і на тимчасово окупованій території України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на 112 Україна.

З такою ініціативою виступили четверо позафракційних депутатів - Олег Осуховський, Михайло Головко, Юрій Левченко; головний ініціатор - Андрій Іллєнко.

Згідно з пояснювальною запискою, заборонити російським гастролерам проводити гастрольні заходи на території України, в тому числі і на окупованій - це дуже важливо з метою забезпечення інформаційної безпеки і цілісності України.

Ідентифікація Дорна: чому деякі українські артисти не розуміють, що в країні війнаМедіаконсультант назвав головні проблеми вітчизняного медіаринку і оцінив інцидент з українським співаком Іваном Дорном.

«Крім того, з метою забезпечення безпеки українських гастролерів доцільно заборонити проведення гастрольних заходів гастролерами, які є громадянами або резидентами України, на території держави-агресора і на тимчасово окупованій території», - зазначили автори законопроекту.

Документ вводить зміни в закон «Про гастрольні заходи в Україні», забороняючи українським артистам виступати в Росії і на окупованих територіях, а російським, відповідно - в Україні і на окупованих територіях (на окупованих територіях не можна виступати нікому - ні громадянам інших країн, ні особам без громадянства, аж до того часу, коли всі війська агресора будуть виведені, а межа повернеться під контроль України).

Прописаний і ряд винятків:

  • гастролер до початку виступів надав організатору заходу письмову заяву про засудження російської агресії (форму встановить Кабмін);

  • обмеження не стосуються громадян РФ, які переїхали жити в Україну;

  • гастролер неодноразово засуджував російську агресію проти України, про що свідчать публікації в ЗМІ.

Раніше, Держприкордонслужба назвала кількість росіян, яким «закритий» в'їзд в Україну.

А в травні ще одному російському музикантові заборонили в'їзд в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: