У МОЗ пояснили, коли медики отримають заборгованість із зарплатні

Читать на русском
Супрун уточнила, що досі кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров’я не були можливими через застарілу систему управління.

Заборгованість із зарплатні, через яку медики, зокрема, вийшли у вівторок, 19 вересня, під Верховну Раду, буде погашена до кінця року.

Такої домовленості досягли міністри та МОЗ із Профспілкою працівників охорони здоров’я, йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я в Facebook, передає «Слово і Діло».

Станом на 13 вересня 2017 року заборгованість становить 81,7 млн грн.

«Щоб запобігти виникненню заборгованості із зарплат медикам, які систематично трапляються наприкінці року, МОЗ підготував проект розпорядження Кабміну «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», – йдеться в повідомленні.

Стало відомо, скільки Кабмін заборгував українським медикамУряд заборгував українським медикам понад 2 мільйони 700 тисяч гривень. У МОЗі підготували проект розпорядження про погашення боргу.

Зазначається, що цей документ ухвалять на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Своєю чергою, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун уточнила, що досі кардинальні зміни у фінансовому забезпеченні фахівців охорони здоров’я не були можливими через застарілу систему управління, оновити яку має медична реформа».

«Без ухвалення відповідних законів парламентом ситуація принципово не зміниться, а дефіцит і заборгованість із зарплат і надалі виникатимуть щороку.

Зазначимо, в центрі Києва 19 вересня поліція посилила заходи безпеки в зв'язку з масовими акціями медичних працівників.

Раніше Супрун поскаржилася, що Міністерство охорони здоров'я отримує від медиків повідомлення з інформацією про акції проти медичної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: