Новий посол США в РФ рішуче налаштований на розв'язання ситуації в Україні

Читать на русском
Наступний посол США в Росії Джон Гантсмен рішуче налаштований на вирішення кризи в Україні.

Наступний посол США в Росії Джон Гантсмен рішуче налаштований на вирішення кризи в Україні з поваги до суверенітету та територіальної цілісності країни.

Про це він заявив під час слухань в американському Сенаті, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Я не маю ілюзій, що дипломатична робота в Росії буде легкою й простою. Я робитиму все можливе, щоб знайти політичні рішення розв'язання конфлікту в Сирії та кризи в Україні з глибокою повагою до суверенітету країни й відновлення її територіальної цілісності», – сказав Гантсмен.

Він зауважив, що Росія значно погіршила відносини зі США, втручаючись у президентські вибори. За його словами, необхідно зберегти санкційну політику США щодо Росії.

Порошенко: оборонне озброєння США в Україні підвищить вартість агресії РФПорошенко заявив, що що американська зброя допоможе вирішити ситуацію разом із санкціями та дипломатичним тиском.

На запитання, в яких моментах новий посол США в Росії очікує на підтримку Конгресу, Гантсмен відповів, що це передусім Україна та Сирія.

Джон Гантсмен – екс-губернатор штату Юта, раніше був послом США в Китаї (з 2009 до 2011 року). Служив на державних посадах в адміністраціях п'ятьох президентів США й навіть брав участь у президентських перегонах у 2012 році від Республіканської партії.

Повноваження нинішнього посла США в Росії Джона Теффта завершуються восени цього року.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про необхідність захищати суверенітет і кордони України та інших країн.

Водночас президент Литви Даля Грибаускайте зазначила, що РФ діє щодо України методами шантажу, погроз та агресії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: