Сенат США підтримав заборону «Лабораторії Касперського»

Читать на русском
Сенат Конгресу США 18 вересня схвалив норму, яка забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпечення російської компанії Лабораторія Касперського.
Євген Касперський

Сенат Конгресу США 18 вересня схвалив норму, яка забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпечення російської компанії «Лабораторія Касперського».

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Ця поправка була включена до законопроекту про бюджет Пентагону на 2018 фінансовий рік. Він був ухвалений 89 голосами «за», проти нього виступили лише вісім сенаторів.

Таким чином, верхня палата Конгресу законодавчо закріпила рішення Адміністрації президента США Дональда Трампа відмовитися від продукції цієї компанії.

Зустріч Порошенка з Трампом: про що говоритимуть та що запропонує президент США УкраїніСьогодні, 18 вересня, президент України розпочав свій робочий візит до США для участі в 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Що стане ключовою темою та чого чекають у США від президента, розповіли експерти.

Автором цієї поправки виступила сенатор-демократ Джин Шахін. За її словами, це дозволить ліквідувати «реальну вразливість» національної безпеки США. Обмеження торкнеться як цивільних, так і військових відомств.

Тепер це мають узгодити з Палатою представників американського Конгресу, й лише потім надіслати ​​на підпис до президента США.

Міністерство внутрішньої безпеки США раніше розповсюдило заяву, в якій закликало американські держустанови відмовитися від продуктів «Лабораторії Касперського». 11 липня вона була виключена з двох списків постачальників, чию продукцію можна закуповувати для використання в американських державних структурах.

Нагадаємо, голова «Лабораторії Касперського» Євген Касперський погодився виступити в Конгресі після заборони на продукцію компанії у федеральних установах США.

Відзначимо, Трамп в ООН зробив заяву щодо миротворців.

Раніше повідомлялося, що «Лабораторія Касперського» ліквідувала український офіс.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: