«Захід-2017»: у Держприкордонслужбі повідомили про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Читать на русском
На українсько-білоруському кордоні немає ознак провокацій у зв'язку з військовими навчаннями Захід-2017.

Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні спокійна та контрольована, ознак провокацій у зв'язку з військовими навчаннями «Захід-2017» немає.

Про це він повідомив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«На сьогодні ситуація на кордоні спокійна та контрольована. Ми проводимо регулярний моніторинг, як живою силою – патрулями, так і за допомогою авіазасобів. Моніторинг підтверджує, що очевидних ознак провокацій немає», – сказав Слободян.

Також він додав, що триває виконання спільних завдань українських прикордонників, військовослужбовців і правоохоронців.

Як повідомлялося раніше, в зв'язку з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017» українські прикордонники посилили заходи безпеки на всіх ділянках кордону. Зокрема, екіпажі авіаескадрилей на патрульних літаках проводять повітряний моніторинг кордону. Відповідні заходи триватимуть щонайменше до завершення навчань.

Нагадаємо, що 14 вересня в Білорусі стартували спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017», які триватимуть до 20 вересня.

Як відомо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Росія може застосувати ядерну зброю під час спільних із Білоруссю військових навчань «Захід-2017».

Раніше військові експерти розповіли «Слову і Ділу», чи дійсно керівництво Росії відкриває новий фронт у зв'язку з проведенням військових навчань «Захід-2017».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: