«Захід-2017»: Україна підняла авіацію над кордоном

Читать на русском
Державна прикордонна служба України продовжує проводити посилені заходи безпеки на всіх ділянках кордону.

Державна прикордонна служба України продовжує проводити посилені заходи безпеки на всіх ділянках кордону.

Перш за все це пов'язано з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017», які розпочалися 14 вересня й триватимуть до 20 вересня, передає прес-служба ДПСУ, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в прикордонному відомстві проводилися двоступеневі командно-штабні навчання органів управління та підрозділів органів охорони державного кордону. Вони тривали в рамках оперативної підготовки Генштабу ЗСУ.

«Захід-2017» на старті: навчання чи підготовка до наступуВ РФ заявили, що повністю готові до старту військових навчань Захід-2017. Чи дійсно керівництво Росії відкриває новий фронт, розповіли військові експерти.

Наразі прикордонники продовжують прикривати напрямки можливих провокаційних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії із ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією на всіх ділянках. До заходів також залучаються резерви прикордонного відомства.

Такі заходи триватимуть мінімум до завершення навчань «Захід-2017». «Крім того, ці напрямки посилені прикордонної авіацією. Зокрема, екіпажі авіаескадрилій на патрульних літаках проводять повітряний моніторинг кордону, й уже обстежено близько 900 кілометрів держкордону», – розповіли прикордонники.

Нагадаємо, в НАТО вважають, що навчання «Захід-2017» нагадують приготування до великої війни.

Відзначимо також, що в зв'язку з проведенням на території Глибоцького району спільних російсько-білоруських навчань «Захід-2017» у місті Глибоке запровадили комендантську годину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: