«Захід-2017»: у Білорусі стартують військові навчання

Читать на русском
14 вересня на території Білорусі стартують тижневі навчання Захід-2017 року за участю білоруських та російських військ.

У четвер, 14 вересня, на території Білорусі стартують тижневі навчання «Захід-2017» за участю білоруських та російських військ.

Про це повідомляє БЕЛТА, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що цього року на території Білорусі пройдуть основні військові маневри. У них будуть задіяні 10200 військовослужбовців: 7200 від Збройних сил Білорусі й близько 3000 – від Збройних сил РФ. Загалом до участі в навчаннях планується залучити до 12700 військовослужбовців та до 680 одиниць бойової техніки. Навчання пройдуть на семи полігонах, серед яких два полігони ВПС та військ ППО.

Як заявили в Міноборони Білорусі напередодні старту навчань, спільні військові маневри з Росією мають виключно оборонний характер.

«Захід-2017» на старті: навчання чи підготовка до наступуВ РФ заявили, що повністю готові до старту військових навчань Захід-2017. Чи дійсно керівництво Росії відкриває новий фронт, розповіли військові експерти.

«Головна мета навчань – перевірити можливості Білорусі та Росії щодо гарантування військової безпеки союзної держави, її готовність до відбиття можливої ​​агресії, а також підвищити злагодженість органів військового управління, польовий та повітряний вишкіл з'єднань і військових частин Збройних сил двох країн», – відзначають у білоруському оборонному відомстві.

Навчання пройдуть під наглядом міжнародних спостерігачів ООН, ОБСЄ, НАТО, СНД, ОДКБ і Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також військових спостерігачів із сусідніх країн, включаючи Україну.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що російсько-білоруські навчання «Захід-2017» несуть загрозу для України. Глава держави зазначив, що Україна буде відстежувати й моніторити, щоб всю техніку після навчань вивели.

При цьому начальник Генерального штабу Віктор Муженко зазначив, що Україна в зв'язку з навчаннями «Захід-2017» готується до різних сценаріїв. За його словами, ці навчання мають більш широкий контекст, ніж оголошені маневри на території Білорусі: вони мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій і несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.

Раніше генсек НАТО розповів, кого відправлять на навчання «Захід-2017».

Нагадаємо, експерт раніше розповів «Слову і Ділу» про військові навчання «Захід-2017», про те, чи готує РФ сценарій окупації та які території під загрозою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: