Проблеми введення миротворців на Донбас: хто платитиме за утримання ОРДЛО?

Читать на русском
Богдан Яременко

Враховуючи активність довкола введення миротворців на Донбас, до керівництва України, західних партнерів та інших дипломатів, які заходилися вести переговори щодо цієї ідеї, є багато питань.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Наприклад, навіть якщо припустити, що якось вдалося перехитрити чи присилити Путіна погодитися на розміщення миротворців не лише вздовж лінії фронту, але й на всій окупованій території ОРДЛО, і навіть на ділянці українсько-російського кордону, без відповіді залишається питання, коли це буде реалізовано й хто платитиме за утримання ОРДЛО?», – констатував експерт.

Росія навіть не визнає себе учасницею конфлікту, а відтак ще й перестає повністю контролювати ці території, тому не буде їх утримувати, додав фахівець.

При цьому, підкреслив дипломат, якщо розраховувати на світове співтовариство, то західні партнери вже й так оплачують місію ОБСЄ, тому навряд платитимуть ще й за миротворців ООН.

Миротворці на Донбасі: вигоди для Путіна, мінуси для УкраїниЖурналіст Денис Попович розібрався, які загрози несе для України нещодавня пропозиція президента Росії Володимира Путіна до ООН розмістити миротворців на лінії розмежування між силами АТО і підконтрольними РФ бойовиками на Донбасі.

«Україна? Але яким чином, якщо ми не контролюємо ці території? Та й чи маємо на це гроші? «Л/ДНР»? З якої кишені? І хто погодиться визнати таким чином їхню суб'єктність?», – зазначив експерт.

За його словами, може вийти так, що спільними зусиллями РФ та Захід постараються, щоб це була Україна.

«І тут виникає наступне запитання: а як довго нам доведеться фінансувати терористів?», – резюмував Яременко.

Нагадаємо, постпред України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що участь у миротворчій місії представників Росії виключена.

Чому та як РФ може змінити статус агресора на миротворця, читайте в авторському матеріалі за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: