Віце-прем'єрка розповіла, скільки часу потрібно на введення миротворців на Донбас

Читать на русском
Активізацію питання миротворців російською стороною вона пов'язує з внутрішньополітичною російською кампанією перед виборами президента в РФ.

На розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі потрібно 6-8 місяців після ухвалення відповідного рішення.

Про це заявила віце-прем'єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю «Голосу Америки», передає «Слово і Діло».

«Я не схильна вірити, що Росія має щирі наміри піти зі сходу України просто за своєю згодою. Але навіть, якби рішення було ухвалено взагалі, то це би потребувало ще добрих 6-8 місяців, щоб така місія могла бути відправлена. Тому я не бачу перспективи швидкого вирішення», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде відкритий офіс підтримки ООНСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Активізацію питання миротворців російською стороною вона пов'язує з внутрішньополітичною російською кампанією перед виборами президента в РФ наступного року.

«Для нас важливо, щоб це була місія, яка була б на кордоні між Україною та Російською Федерацією, яка була б на всій території, яка не контролюється Україною, і яка б не передбачала жодних консультацій та узгоджень із так званими представниками незрозуміло кого – так званих «ДНР» та «ЛНР», – підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

Зазначимо, згідно з позицією України, миротворці ООН мають зайти на Донбас лише після того, як Росія виведе звідти все своє озброєння та найманців.

Сполучені Штати Америки виступають за розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території, включаючи українсько-російський кордон, і надання їй широкого мандата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: