Тука повідомив, скільки миротворців потрібно ввести на Донбас

Читать на русском
Кількість миротворців на Донбасі має сягати 40-60 тисяч осіб, з огляду на те, що вони мають забезпечити мир на всій окупованій території Донбасу.

Кількість миротворців на Донбасі має сягати 40-60 тисяч осіб, з огляду на те, що вони мають забезпечити мир на всій окупованій території Донбасу.

Про це в коментарі УНН заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: на що розраховує РФ та чи прийнятним є хорватський досвід для УкраїниТема введення миротворчого контингенту на Донбас залишається на порядку денному України, а зараз уже й РФ. Якими є варіанти розвитку подій, розповів військовий експерт.

«Якщо взяти за зразок миротворчі операції, які проводилися на Балканах, і порівняти з площею тих країн і площею неконтрольованих територій на Донбасі, то, за нашими оцінками, кількість миротворців має сягати від 40 до 60 тисяч осіб. Тому що слід мати на увазі, що миротворці мають забезпечувати мир на всій неконтрольованій території, а не лише або вздовж кордону, або вздовж лінії розмежування, як це пропонує Росія», – зазначив Тука.

Він додав, що до складу місії мають увійти представники нейтральних країн, але не РФ або її «сателітів» – Вірменії, Казахстану та інших.

«Виходячи з того, що зазвичай такі дії вимагають чималих коштів і забезпечення миротворців здійснюється на належному рівні, то я думаю, що проблем із нестачею охочих не буде. Останнім часом дуже активну діяльність у цьому напрямку здійснюють представники такої країни, як Бангладеш», – розповів Тука.

Нагадаємо також, що генсек ОБСЄ пояснив, у чому складність введення миротворців на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: