У РФ хочуть обмежити право Путіна використовувати військову силу за кордоном

Читать на русском
Фракції політичної партії Яблуко в трьох регіональних законодавчих зборах внесли законопроект, що обмежує право президента країни використовувати військову силу за кордоном.

Фракції політичної партії «Яблуко» в трьох регіональних законодавчих зборах внесли законопроект, що обмежує право президента країни використовувати військову силу за кордоном.

Про це повідомляє РБК, передає «Слово і Діло».

РФ під санкціями ЄС: якими будуть наслідки для Путіна та економікиПісля запровадження санкцій з боку США продовжити обмеження ще на півроку проти Росії вирішили в Євросоюзі. Якими будуть наслідки для російської економіки, з’ясовували експерти.

У запропонованих партією поправках ідеться про те, що термін оперативного використання російських Збройних сил за межами країни має бути не довшим за 60 днів, а неоперативного – не більш ніж рік. Для продовження термінів президенту потрібно звернутися за схваленням до Ради Федерації. Поправки планують внести до закону «Про оборону».

Законопроект внесений до профільних комітетів петербурзьких, карельських та псковських законодавчих зборів, розповіли голова «Яблука» Емілія Слабунова та депутат Псковських обласних зборів Лев Шлосберг.

Для виходу на федеральний рівень запропоновані поправки мають бути схвалені депутатами регіональних парламентів, а в «Яблука» немає більшості в жодних із трьох законодавчих зборів, до яких внесений законопроект.

Раніше Трамп в ООН зробив заяву щодо миротворців.

Нагадаємо також, що депутат розповів про нову тактику Путіна проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: