Міноборони РФ прокоментувало інформацію про НС під час навчань «Захід-2017»

Читать на русском
У Міноборони Росії зазначили, що на відеокадрах зафіксований випадок, що стався в інший період часу.

Міноборони Росії підтвердило випадковий залп ракетами з вертольота не по цілі, однак заявляє, що помилка сталася «в інший період часу».

Про це заявила прес-служба Західного військового округу, яку цитує РІА «Новости», передає «Слово і Діло».

«Вісімнадцятого вересня в рамках розіграшу епізоду практичних дій навчань «Захід-2017» жодних пригод, пов'язаних із роботою армійської авіації, не було ... Всі повідомлення в соціальних мережах про «залпи по натовпу журналістів», «велику кількість тяжкопоранених» – навмисна провокація або чиясь персональна дурість», – ідеться в релізі.

У ЗВО відзначили, що на викладених в соціальній мережі відеокадрах «зафіксований випадок, що стався в інший період часу, коли екіпажі вертольотів армійської авіації в рамках льотно-тактичного навчання відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей».

У НАТО вважають, що навчання «Захід-2017» нагадують приготування до великої війниЗа словами генерала НАТО, Альянс активізував своє прагнення відновити військові зв'язки з Росією, щоб під час маневрів уникнути небажаних потенційно можливих інцидентів.

«Системою наведення одного з вертольотів було здійснене помилкове захоплення цілі. В результаті влучання некерованої ракети отримав пошкодження один із вантажних автомобілів без людей», – додали в прес-службі.

При цьому в повідомленні не вказується, коли саме стався інцидент.

Своєю чергою, російська група Conflict Intelligence Team заявляє, що інцидент стався 16 вересня. CIT опублікувала звіт про подію, не вказавши джерело цієї інформації.

Перед цим ЗМІ повідомили, що на полігоні «Лузький» під час навчань вертоліт Ка-52 випадково обстріляв ракетами машини, поруч з якими перебували люди. За даними ЗМІ, двоє людей опинилися в лікарні.

Навчання «Захід-2017» розпочалися 14 вересня. Навчання відбуваються також на полігоні «Лузький», де й стався інцидент, за інформацією росЗМІ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: