ЗМІ: в окупованому Криму здійснили рейд квартирами сімей українських військових

Читать на русском
Зокрема, силовики запитували в людей, чи знають ті, що проживають у службовому житлі, цікавилися, скільки людей мешкають у квартирі й де зараз перебуває голова сімейства.

В окупованому Севастополі російські поліцейські 18 вересня ввечері провели рейд квартирами одного з будинків, де проживають сім'ї військовослужбовців ЗСУ та військові пенсіонери.

Про це повідомляють «Крим.Реалії» з посиланням на дружин українських офіцерів, які не зрадили присязі й наразі проходять службу на материковій частині України, передає «Слово і Діло».

За їхніми словами, напередодні, близько 19:00 двоє працівників російської поліції та ще двоє осіб у цивільному обійшли всі квартири будинку №17 у провулку Новікова в Балаклаві й провели бесіди з мешканцями.

Зокрема, силовики запитували в людей, чи знають ті, що проживають у службовому житлі, цікавилися, скільки людей мешкають у квартирі й де зараз перебуває голова сімейства.

У Генштабі назвали кількість загиблих та поранених з початку війниЗ початку війни на Донбасі загинули 2307 українських військовослужбовців, 8185 осіб отримали поранення.

«Поліцейські показали службові посвідчення, але про причини перевірки не повідомляли. У мешканців вимагали паспорти та перевіряли реєстрацію. Також поліцейські детально розпитували про сусідів: хто проживає, хто виїхав і де зараз перебуває», – йдеться в повідомленні.

При цьому, за інформацією видання, працівники в цивільному в бесідах участі не брали й не представлялися.

За словами мешканців, раніше вже була спроба виселити одну із сімей зі службової квартири, але право на житло вдалося відстояти в суді.

Вищевказаний 40-квартирний будинок був збудований для ВМС України й зданий в експлуатацію наприкінці 2003 року. В ньому в службових квартирах проживають сім'ї українських військовослужбовців та сім'ї військових пенсіонерів. Будинок перебував на балансі ВМС України. Частина квартир була приватизована до 2014 року. Після окупації Криму Росією будинок передали Міністерству оборони Росії.

Раніше повідомлялося, що в Російський Федерації слідчий комітет порушив понад 30 кримінальних справ проти учасників АТО на Донбасі.

Також Генштаб попросив військовослужбовців не їздити на окуповані території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: