Український журналіст передав записку з полону бойовиків

Читать на русском
Український журналіст Станіслав Асєєв (Васін) через адвоката 19 вересня передав записку своїй матері, де описав умови утримання в полоні бойовиків ДНР.

Український журналіст Станіслав Асєєв (Васін) через адвоката 19 вересня передав записку своїй матері, де описав умови утримання в полоні бойовиків «ДНР».

Фрагмент записки на своїй сторінці в Facebook оприлюднив екс-нардеп Єгор Фірсов, повідомляє «Слово і Діло».

Зниклий в Донецьку український журналіст Асєєв перебуває в руках бойовиків – Amnesty InternationalЗниклий на початку червня в Донецьку український журналіст Станіслав Асєєв утримується бойовиками, поки окупанти на підконтрольних телеканалах крутять ролики про його нібито «зникнення».

«Все нормально – психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну й згадати колишній маршрут. Взагалі спогади тут – окремий вид діяльності», – написав полонений журналіст у записці.

Єгор Фірсов додав, що в полоні журналіст багато читає й почав сам писати книгу. «Ще Стас просить подякувати всім, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним. Всі його надії пов'язані лише з обміном полоненими. Ані на правосуддя, ані на звільнення шансів, як він вважає, немає», – зазначив екс-нардеп.

Раніше повідомлялося, що до журналіста не допускали представників міжнародних організацій і не давали можливості зателефонувати матері. Відзначимо, що 28 червня в Росії підтвердили арешт Асєєва.

Нагадаємо, бойовики два тижні з тортурами змушували українську блогершу зізнатися в роботі на СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: