Бойовики два тижні з тортурами змушували українську блогершу зізнатися в роботі на СБУ

Читать на русском
У ОРЛО бойовики два тижні утримували і катували українську блогершу Людмилу Сурженко, домагаючись від неї зізнання в роботі на СБУ.
фото: Харківська правозахисна група

У ОРЛО бойовики два тижні утримували і катували українську блогершу Людмилу Сурженко, домагаючись від неї зізнання в роботі на СБУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, повідомляє «Слово і Діло».

Сурженко затримали в Орлоя при переході КПВВ в Станиці Луганській 13 липня через те, що вона не виконувала команди бойовиків. На момент перетину пункту пропуску у жінки, яка є інвалідом дитинства по слуху, розрядився акумулятор в слуховому апараті.

Після затримання представники так званого «МГБ ЛНР» майже два тижні тиснули на Сурженко з метою змусити її зізнатися в «роботі на СБУ». Під час тортур плоскогубцями у неї пошкодили палець на руці.

«29 липня 2017 року Людмилу Сурженко відпустили на свободу, їй самостійно вдалося перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу», – розповів Клименко.

Він зазначив, що обласна адміністрація надасть Сурженко всю необхідну допомогу.

«Підготовлено звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій з приводу кричущого порушення прав людини! Черговий матеріал для гаазького трибуналу», – зазначив заступник голови ЛДА.

Нагадаємо, 19 липня представник України в ТКГ Ірина Геращенко розповіла, що в ОРДЛО підтвердили інформацію про низку українських заручників, серед яких була і Людмила Сурженко.

28 липня в Спілці журналістів РФ підтвердили, що зниклий на початку червня український журналіст Станіслав Асєєв утримується «МГБ ДНР», стан його здоров'я поганий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: