Бойовики два тижні з тортурами змушували українську блогершу зізнатися в роботі на СБУ

Читать на русском
У ОРЛО бойовики два тижні утримували і катували українську блогершу Людмилу Сурженко, домагаючись від неї зізнання в роботі на СБУ.
фото: Харківська правозахисна група

У ОРЛО бойовики два тижні утримували і катували українську блогершу Людмилу Сурженко, домагаючись від неї зізнання в роботі на СБУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, повідомляє «Слово і Діло».

Сурженко затримали в Орлоя при переході КПВВ в Станиці Луганській 13 липня через те, що вона не виконувала команди бойовиків. На момент перетину пункту пропуску у жінки, яка є інвалідом дитинства по слуху, розрядився акумулятор в слуховому апараті.

Після затримання представники так званого «МГБ ЛНР» майже два тижні тиснули на Сурженко з метою змусити її зізнатися в «роботі на СБУ». Під час тортур плоскогубцями у неї пошкодили палець на руці.

«29 липня 2017 року Людмилу Сурженко відпустили на свободу, їй самостійно вдалося перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу», – розповів Клименко.

Він зазначив, що обласна адміністрація надасть Сурженко всю необхідну допомогу.

«Підготовлено звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій з приводу кричущого порушення прав людини! Черговий матеріал для гаазького трибуналу», – зазначив заступник голови ЛДА.

Нагадаємо, 19 липня представник України в ТКГ Ірина Геращенко розповіла, що в ОРДЛО підтвердили інформацію про низку українських заручників, серед яких була і Людмила Сурженко.

28 липня в Спілці журналістів РФ підтвердили, що зниклий на початку червня український журналіст Станіслав Асєєв утримується «МГБ ДНР», стан його здоров'я поганий.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: