Human Rights Watch вимагає від бойовиків звільнити Асєєва

Читать на русском
Правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від бойовиків звільнити викраденого українського журналіста Асєєва.

Правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від бойовиків звільнити викраденого українського журналіста Асєєва.

Про це йдеться в заяві організації, повідомляє «Слово і Діло».

«Нещодавно Human Rights Watch отримала інформацію, яка заслуговує на довіру, що Асєєв утримується силами безпеки «ДНР» після свого насильницького зникнення», – заявили в організації.

У HRW зазначили, що бойовики нелегально утримують журналіста вже понад 6 тижнів за його проукраїнські погляди.

«З самого початку було зрозуміло, що Асєєв став метою, тому що він писав речі, які не подобалися «ДНР», – заявив директор організації в Європі та Центральній Азії Х'ю Вілльямсон.

При цьому в HRW підкреслили, що насильницьке викрадення людей є тяжким злочином за міжнародним законодавством як в мирний, так і у воєнний час.

«Він є жертвою насильницького зникнення – дуже серйозного злочину за міжнародним законодавством, який не може бути виправданим за будь-яких обставин, в мирні або воєнні часи», – йдеться в заяві.

В організації вимагають негайно звільнити Асєєва і покарати винних у його викраденні.

Нагадаємо, Amnesty International з посиланням на свої джерела в окупованому Донецьку повідомила, що Асєєв утримується так званою «МГБ ДНР». При це 14 липня окупанти запустили ролик, в якому повідомлялося про його розшук нібито як зниклого безвісти.

4 липня представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ, віце-спікер Ірина Геращенко розповіла, що окупаційна влада ОРДЛО не відповідає на запити української сторони про долю і місце утримання затриманих українців, зокрема зниклого журналіста Станіслава Асєєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: