Цигикал: 6 тисяч прикордонників притягнули до відповідальності

Читать на русском
Внаслідок профілактичних заходів до дисциплінарної відповідальності притягнуті понад 5 тисяч осіб, до адміністративної – майже тисяча.

Понад 6 тисяч працівників Державної прикордонної служби були притягнуті до відповідальності з початку року за різні порушення.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

«З початку 2017 року Державна прикордонна служба провела три антикорупційних акції. В результаті профілактичних заходів до дисциплінарної відповідальності притягнуті понад 5 тисяч осіб, до адміністративної – майже тисяча», – сказав Цигикал.

За його словами, щодо 73 прикордонників відкриті кримінальні провадження, 38 із них були засуджені, понад 500 людей були звільнені, в тому числі 26 – із позбавленням військового звання.

«Кількість відмов від неправомірної вигоди, запропонованої під час служби, зросла майже в 4 рази порівняно з минулими роками. Лише за 2017 рік ми зафіксували 800 відмов від запропонованого хабара. Але ми будемо продовжувати боротьбу з корупціонерами, адже народ України заслуговує на чесну прикордонну службу», – наголосив Цигикал.

Торік, за словами чиновника, було понад 650 внутрішніх розслідувань, через корупцію були звільнені 3 тисячі прикордонників.

Нагадаємо, військова прокуратура центрального регіону передала до суду обвинувальний акт проти посадовців Державної прикордонної служби України за вимагання хабарів під час будівництва об'єкту «Стіна».

У серпні суд заарештував сімох підозрюваних у розкраданні коштів на будівництво «Стіни» – чиновників Держприкордонслужби та кількох керівників приватних і державних підприємств разом з їхнім посередником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: