Батько Гриба розповів, коли його сина відвідає український консул

Читать на русском
Український консул у понеділок, 18 вересня, має відвідати Павла Гриба, який перебуває в Краснодарському СІЗО.

Український консул у понеділок, 18 вересня, має відвідати Павла Гриба, який перебуває в Краснодарському СІЗО.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив батько зниклого Ігор Гриб, передає «Слово і Діло».

«Більш ніж два-три тижнів вже минуло, а консулів так і не пускали на зустріч із Павлом, незважаючи на міждержавні домовленості. Сьогодні (18 вересня – ред.) начебто російська сторона обіцяла допустити до Павла наших консулів. Я очікую інформації з Росії», – розповів батько.

Зникнення сина українського офіцера в Білорусі: як Україні відповісти на провокації ФСБСитуація зі зникненням сина українського офіцера вкотре доводить, що для досягнення цілей РФ здатна використовувати будь-які засоби. Про головні застереження для українців розповів дипломат.

Також Ігор Гриб зазначив, що немає поки жодних подробиць щодо стану здоров'я Павла.

«Ми нічого не знаємо про його стан. У п'ятницю (15 вересня – ред.), як нам відомо, його вивозили в якусь медустанову, але що там йому робили, ми не знаємо, на жаль», – прокоментував батько.

На запитання про те, в чому зараз підозрюють Павла, Ігор Гриб відповів: «З адвокатом теж спілкувався, він теж не знає суті пред'явлених звинувачень. Щодо того, що може загрожувати синові, – це стаття 205, частина 1 КК РФ (теракт), 12-15 років за цією статтею можуть давати. Знаючи сина, таких підстав немає, це все сфабриковано, підлаштовано певними спецслужбами РФ. Зараз наше завдання – швидше домогтися його повернення в Україну».

Також Ігор Гриб не виключив варіанту того, що його син «може бути предметом обміну між Україною та Росією».

Раніше адвокат Гриба розповів про подробиці та перспективи справи викраденого ФСБ українця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: