В анексованому Криму придумали спосіб боротьби з боргами з ЖКГ

Читать на русском
Заступник голови комітету з будівництва та житлово-комунального господарства Держради РК Валерій Аксьонов повідомив, що влада Криму судитиметься з боржниками.

У Криму за борги за комунальні послуги можна поплатитися житлоплощею.

Про це заявив заступник голови комітету з будівництва та житлово-комунального господарства Держради РК Валерій Аксьонов на прес-конференції, пишуть «Новини Криму», передає «Слово і Діло».

Рішення ЄС щодо санкцій проти Росії набуло чинностіЗі списку санкцій були виключені прізвища чотирьох осіб, яких уже немає в живих. Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд до Євросоюзу.

«У законодавстві РФ дозволено вилучати житло, якщо борги перевищують певні межі. Ми опрацьовуємо питання з МУПами та з боржниками, всі матеріали будуть скеровані до судів. Малина закінчилася. Потім доведеться оплачувати судові витрати й багато іншого. Якщо хтось норму боргів перевищить, може скінчитися тим, що можна залишитися без житла», – заявив Аксьонов.

Міністр житлово-комунального господарства РК Марина Горбатюк пояснила, що через борги припиняться ремонтні роботи на тепломережах.

«У тому тарифі, який ми платимо, є складова на ремонт мереж. Це інвестиційна складова. Немає оплати – немає ремонту. Не нескінченно ж бюджет республіки виділятиме на це кошти. На сьогодні лише через МінЖКГ виділено 1,2 мільярда рублів на ремонт і реконструкцію мереж», – розповіла Марина Горбатюк.

Відзначимо, президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що планує створити міжнародну групу для деокупації Криму.

Нагадаємо, раніше Євросоюз відреагував на вирок Чийгозу в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: