Рішення ЄС щодо санкцій проти Росії набуло чинності

Читать на русском
Зі списку санкцій були виключені прізвища чотирьох осіб, яких уже немає в живих. Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд до Євросоюзу.

Рішення Євросоюзу щодо продовження до 15 березня 2018 року індивідуальних санкцій проти громадян та юридичних осіб Росії і України оприлюднене у Офіційному журналі й набуло чинності

У четвер Рада ЄС офіційно підтвердила продовження індивідуальних санкцій проти громадян та юридичних осіб, яких Євросоюз звинувачує у підриві територіальної цілісності й суверенітету України, передає «Слово і Діло».

Як ідеться у повідомленні Ради, оцінка ситуації не дозволила змінити режим санкцій. Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів і заборону на в'їзд до Євросоюзу.

Зі списку були виключені прізвища чотирьох осіб, яких уже немає в живих.

Європарламент закликає запровадити персональні санкції проти 32 росіянВ ЄС пропонують заборонити фігурантам списку в'їзд до країн Євросоюзу, а також заморозити їхні європейські активи.

Крім того, як повідомила Рада ЄС, у зв'язку зі злиттям трьох юридичних осіб, які фігурували у «чорному списку», ці особи з нього були виключені, а юрособа, утворена при злитті, додана «для збереження санкцій на наявному рівні».

Індивідуальні санкції проти громадян Росії та України, яких Євросоюз звинувачує в підриві територіальної цілісності й суверенітету України, були запроваджені у березні 2014 року й відтоді регулярно продовжувалися на півроку.

Росія неодноразово підкреслювала, що не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту, а розмовляти з нею мовою санкцій контрпродуктивно.

Список санкцій постійно розширювався як за рахунок громадян України – керівників самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік», так і за рахунок російських політичних і громадських діячів та юридичних осіб.

Востаннє список був розширений 4 серпня, коли до нього потрапили три людини, в тому числі заступник голови Міненерго, та три юрособи з Росії через скандал навколо постачання до Криму турбін виробництва компанії Siemens.

Раніше повідомлялося, що українські авіакомпанії потрапили під санкції США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: