РФ надала громадянство фігуранту справи 2 травня в Одесі й відмовляється його видавати

Читать на русском
Колишній начальник міліції громадської безпеки Одеської області Дмитро Фучеджи отримав громадянство Росії: тепер РФ відмовляється видавати його Україні у справі про події 2 травня 2014 року.

Колишній начальник міліції громадської безпеки Одеської області Дмитро Фучеджи отримав громадянство Росії. Тепер РФ відмовляється видавати його Україні у справі про події 2 травня 2014 року.

Цю інформацію «Громадському» підтвердив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє «Слово і Діло».

На прохання ГПУ про екстрадицію та затримання Фучеджи в Генеральній прокуратурі РФ відповіли, що не можуть цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії.

«Постає питання, чому особа, на яку були покладені функції охорони громадського порядку, під час масових заходів бездіяла. І бездіяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, що підтримували Росію, й фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросійськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала згодом громадянство РФ – це ми й намагаємося з'ясувати», – розповіли слідчі прокуратури, які вивчають дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі почалися зіткнення між проросійськими та проукраїнськими активістами, в центрі міста загинули кілька людей. Пізніше в результаті зіткнень у Будинку профспілок почалася пожежа, в якій загинули 48 людей, постраждали понад двісті.

У травні 2014 року Фучеджі був оголошений у розшук за підозрою в бездіяльності під час зіткнень в Одесі. За даними правоохоронців, він утік до Придністров'я.

2 червня прокуратура дозволила провести ексгумацію тіл шести загиблих під час пожежі в Будинку профспілок в Одесі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: