Стало відомо, скільки в проекті бюджету-2018 закладено на оборону

Читать на русском
На закупівлю й модернізацію озброєння та військової техніки заплановано 16,36 мільярда, на забезпечення ЗСУ та підготовку військ пропонується направити 60 мільярдів гривень.

У державному бюджеті на 2018 рік Кабмін пропонує виділити на діяльність Міністерства оборони 83,3 мільярда гривень.

Про це йдеться в проекті державного бюджету на 2018 рік, зареєстрованому у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, із цієї суми на закупівлю та модернізацію озброєння та військової техніки заплановано 16,36 млрд грн. На забезпечення діяльності Збройних сил України та підготовку військ у 2018 році пропонується направити 60 млрд грн; на медичне лікування, реабілітацію та санаторне забезпечення особового складу ЗСУ, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни – 2,38 млрд грн.

Також на підготовку військових фахівців у вищих навчальних закладах, підвищення кваліфікації та перепідготовку військових спеців і державних службовців, початкову військову підготовку та патріотичне виховання молоді – 2,85 млрд грн. На будівництво житла для військових пропонується виділити 826 млн грн.

Крім того, проектом держбюджету пропонується виділити на утилізацію боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ 334 млн грн.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році на потреби національної безпеки і оборони України буде направлено 163 млрд грн (близько 6,3 млрд дол.), що на 20 млрд грн перевищує показники поточного року.

17 вересня президент України Петро Порошенко ввів у дію це рішення РНБО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: