ГПУ виявила 6-мільярдну дірку в оборонному бюджеті України за 2016 рік

Читать на русском
Станом на кінець 2016 року дебіторська заборгованість підприємств-постачальників перед Міноборони України становила понад 6,1 млрд грн.
Фото з відкритих джерел

Дебіторська заборгованість підприємств-постачальників перед Міністерством оборони України за підсумками 2016 року склала понад 6,1 млрд грн.

Про це йдеться в листі генерального прокурора Юрія Луценка прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

Зокрема в матеріалі журналіста, який отримав доступ до даного листа, йдеться, що загальна сума заборгованості становить 11% річного фінансування Міноборони, і це – безпрецедентна сума. При цьому прострочена заборгованість склала 755 млн грн.

Гроші на армію: чи отримає Україна нові танки «Оплот»Журналіст Денис Попович розповів, чому українська армія найближчим часом навряд чи отримає обіцяні Петром Порошенком танки «Оплот».

Найбільша сума оплачених і непоставлених товарів і послуг, що накопичилася з боку підприємств «Укроборонпрому» – 1,6 млрд грн, з яких прострочені 335 млн грн.

Тим часом, сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що держконцерн передав ЗСУ 16 тис. одиниць техніки.

Раніше «Укроборонпром» потрапив на 62-е місце у світовому рейтингу виробників зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: