Полторак розповів, як розширився діалог із НАТО

Читать на русском
За словами міністра оборони України, важливою є дорадча допомога, яку отримує Київ від країн-партнерів.

Співпраця України з Північноатлантичним альянсом за останні 3 роки значно розширилася, в Міністерстві оборони України працюють 65 іноземних радників.

Про це міністр оборони Степан Полторак написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Наша співпраця з Альянсом за останні три роки набула широких масштабів практично за всіма напрямками. Значно зріс військово-політичний діалог, регулярно працює комісія «Україна-НАТО», – заявив він.

«Ми відчуваємо дуже добру допомогу в питаннях пов’язаних з реформуванням Збройних сил України. Це й відпрацювання документів оборонного планування, починаючи з Військової доктрини й завершуючи законом України «Про національну безпеку України», розробка якого перебуває на стадії завершення», – додав Полторак.

Міністр зазначив, що «надзвичайно потрібною та потужною допомогою Альянсу є Комплексний пакет допомоги, затверджений у 2016 році на засіданні НАТО в Польщі».

«Надважливою є дорадча допомога, яку ми отримуємо від країн-партнерів. Загалом у Міністерстві оборони України працюють 65 радників, які надають всебічну допомогу», – наголосив Полторак.

Запізнились, але відкрили: Полторак презентував Центр моделювання бойових дійУ новоствореному центрі є можливість моделювати різні ситуації, перевіряти дії кожного військового та коригувати його рівень.

«Важливими є й багатонаціональні навчання, які регулярно проводяться з нашими партнерами та прискорюють набуття сумісності українських Збройних сил України із силами НАТО», – додав він.

Раніше в Міноборони розповіли, як НАТО допомагає розвивати ЗСУ.

Нагадаємо, раніше були названі пріоритети в реформуванні ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: