Запізнились, але відкрили: Полторак презентував Центр моделювання бойових дій

Читать на русском
У новоствореному центрі є можливість моделювати різні ситуації, перевіряти дії кожного військового та коригувати його рівень.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак відкрив Центр імітаційного моделювання у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, хоча і з деяким запізненням.

«Слово і Діло» нагадує, що Полторак обіцяв упоратися з відкриттям центу ще до осені. У липні на день Сил спецоперацій ЗС України Полторак відвідав Яворів і анонсував відкриття великого імітаційного центру.

Як повідомляє прес-центр Міноборони, у новоствореному центрі є можливість моделювати різні ситуації, перевіряти дії кожного військового та коригувати його рівень.

«Центр дасть можливість правильно робити висновки в ситуації, яка відбувається в районі проведення АТО — планувати і міняти підготовку українських військових. Реальні ситуації, які відбуваються в районі АТО, можуть моделюватися в цьому центрі, на його навчальних майданчиках», - зазначив Полторак.

Міністр оборони підкреслив, що це перший подібний центр, який створено в Україні.

«Центр побудовано на дуже високому рівні і він сьогодні є одним із найкращих з методики навчання та технічного оснащення. Сучасна навчально-матеріальна база Центру відкриває нам великі можливості щодо якісної підготовки наших військовослужбовців. Тут вже розпочато підготовку груп військовослужбовців від батальйонів і бригад. І перші відгуки надзвичайно високі», — зазначив Полторак.

Він подякував американським колегам за допомогу при створені Центру імітаційного моделювання.

За його словами, він є одним із найпотужніших у Східній Європі. На його базі будуть проходити підготовку підрозділи, штаби, органи управління Збройних Сил України, а також наші закордонні партнери.

«Центр імітаційного моделювання унікальний тим, що в ході планування прийняття рішення, організації та виконання контролю проведення навчань відбувається залучення командирів різних ланок», — підкреслив очільник оборонного відомства.

Також Полторак підкреслив, що Центр імітаційного моделювання бойових дій вже почав працювати в ході проведення українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident-2017», які наразі проходять у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: