Парубій розповів, коли в Раді представлять проект бюджету

Читать на русском
Парубій запропонував проект держбюджету на 2018 рік подати до Верховної Ради в п'ятницю, 22 вересня.

Проект держбюджету на 2018 рік буде поданий до Верховної Ради в п'ятницю, 22 вересня.

Про це заявив голова парламенту Андрій Парубій на погоджувальній раді, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Пропоную, що в п'ятницю буде представлення державного бюджету ... Я думаю, що ніхто не заперечуватиме, щоб ми відвели час для представлення державного бюджету (в п'ятницю, 22 вересня – ред.)», – сказав спікер.

Така пропозиція спікера була підтримана учасниками Погоджувальної ради. В п'ятницю також відбудеться Година запитань до уряду, в рамках якої депутати зможуть поставити запитання до профільних міністрів щодо показників проекту держбюджету.

Спікер також закликав нардепів до більш ефективної роботи на пленарному тижні 19-22 вересня для завершення розгляду судової та ухвалення пенсійної реформ.

«Я розраховую, що ми зможемо пройти і судову, і пенсійну і, можливо, навіть, розпочати медичну реформу», – сказав Парубій, реагуючи на зауваження голови депутатської групи «Воля народу» Ярослава Москаленка про те, що в разі збереження темпів розгляду судової реформи він може затягнутися до 17 жовтня.

Москаленко зазначив, що з огляду на те, що до 1 жовтня має бути ухвалена пенсійна реформа, розгляд якої планується наступним за судовою, необхідно буде або продовжувати пленарну роботу парламенту, або скликати позачергове засідання.

Своєю чергою, голова парламенту закликав депутатів не відмовлятися від повної, постатейної процедури розгляду судової реформи.

«Я дуже розраховую, я дуже сподіваюся, оскільки всі депутати, голови фракцій, голови комітетів зацікавлені в тому, щоб ми змогли пройти гідно цей процес, а гідно – це повністю розглянути. Я дуже розраховую, що автори правок цього тижня працюватимуть більш ефективно, можливо, не кожну правку ставити на підтвердження», – зазначив спікер.

Нагадаємо, 15 вересня Кабмін схвалив проект держбюджету-2018.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що у Верховній Раді протягом цього тижня ухвалять пенсійну та судову реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: