Гройсман назвав найуспішнішу реформу, яка буде пріоритетом бюджету-2018

Читать на русском
У проекті закону про державний бюджет України на 2018 рік децентралізація залишиться пріоритетом.

Кабінет міністрів України 15 вересня внесе на розгляд Верховної Ради проект закону про державний бюджет на 2018 рік, у якому децентралізація залишиться пріоритетом.

Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Віктор БондарНародний депутат України
Бондар пообіцяв скоротити бюджет на утримання президента України на 40%Сказано 22 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«15 вересня ми внесемо до Ради проект бюджету на 2018 рік. У ньому будуть збережені основні пріоритети, в тому числі продовження децентралізації – однієї з найуспішніших реформ в Україні», – зазначив Гройсман.

За його словами, про успіх цієї реформи свідчать конкретні дані: з 2014 року місцеві бюджети зросли на 100 млрд грн, а за вісім місяців цього року власні доходи місцевих бюджетів 366 ОТГ зросли на 85,5% й склали 5,5 млрд грн.

«Це колосальний ресурс, якого ніколи раніше не мали місцеві бюджети. Таке зростання свідчить про одне – ми рухаємося правильним шляхом», – впевнений глава уряду.

Як повідомлялося, 15 вересня буде презентований схвалений міністрами проект держбюджету. Після цього документ скерують до парламенту.

Президент Петро Порошенко заявив, що в 2018 році на потреби національної безпеки та оборони України буде направлено 163 млрд грн (близько 6,3 млрд дол.), що на 20 млрд грн перевищує показники поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: