Порошенко повідомив про збільшення доходів місцевих бюджетів

Читать на русском
У рамках політики децентралізації особливо зросли доходи місцевих бюджетів і витрати, що скеровуються на розвиток.
Петро Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу

У рамках політики децентралізації особливо зросли доходи місцевих бюджетів і витрати, що скеровуються на розвиток.

В окремих територіальних громадах вони збільшилися в 7-10 разів. Про це президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу 14 вересня, передає прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Візит місії МВФ: чого кредитори хочуть від УкраїниКерівництво України провело переговори з кредиторами. МВФ обіцяє Україні світле майбутнє, але за певних умов. Навіщо приїхали кредитори та чи з’явилися нові умови, з'ясовували експерти.

Порошенко підкреслив, що макроекономічна та макрофінансова ситуація в Україні кардинально змінилася, а доходи державного бюджету зросли за рахунок детінізації та боротьби з корупцією.

«Різко зросли доходи державного бюджету за рахунок детінізації, за рахунок боротьби з корупцією. Це є яскравим свідченням того, що фінансові тіньові потоки, які раніше годували корупціонерів і злочинців, на сьогодні нарешті заведені до державного бюджету», – констатував президент.

Він також підкреслив, що значно зросла питома вага ЄС у нашій зовнішній торгівлі, зокрема в 2009 році вона становила 25%, в 2014 році – 30%, зараз – 40%.

Президент нагадав про зростання мінімальної заробітної плати та, відповідно, зростання середньої зарплати в державі. Також була істотно знижена ставка єдиного соціального внеску для роботодавців та скорочена кількість податків.

Глава держави підкреслив, що запроваджена прозорість витрачання державних коштів шляхом публічного доступу до всіх витрат державного бюджету. Також він нагадав, що запроваджена система електронного адміністрування ПДВ та єдиний реєстр відшкодування ПДВ.

Раніше була названа найуспішніша реформа, що буде пріоритетом бюджету-2018.

Нагадаємо, Порошенко розповів, скільки коштів виділить на оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: