Керрі відповів Порошенку щодо антикорупційного суду

Читать на русском
Керрі підкреслив, що для України питання протидії корупції лишається ключовим для подальшого розвитку.

Колишній держсекретар США Джон Керрі вважає, що президент Петро Порошенко неправий у публічній позиції щодо антикорупційного суду.

Про це він заявив під час щорічної зустрічі Yalta European Strategy, повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко опонував закликам щодо швидшого створення антикорупційного суду аргументом про те, що в практиці країн ЄС та США немає таких судів. Він зауважив, що такі суди є лише в окремих країнах «третього світу», й підтримав створення антикорупційної палати у Верховному суді.

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Я хочу відповісти тим, що в нас кожен суд – антикорупційний. І спецпрокурор зараз розслідує справу щодо президента», – наголосив Керрі. Конференційна зала зустріла ці слова оплесками.

Екс-держсекретар також підкреслив, що для України питання протидії корупції залишається ключовим для подальшого розвитку.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що створення антикорупційного суду в Україні може зайняти 1,5-2 роки, тому потрібно створити антикорупційну палату при чинних судах.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що для продуктивної роботи Національного антикорупційного бюро та САП антикорупційний суд необхідно створити на законодавчому рівні вже восени.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: