Порошенко висловив позицію щодо створення антикорупційного суду

Читать на русском
Порошенко  зауважив, що в країнах, де ведеться успішна боротьба з корупцією, антикорупційного суду немає.

Президент Петро Порошенко заявив, що створення антикорупційного суду в Україні може зайняти 1,5-2 роки, тому потрібно створити антикорупційну палату при чинних судах.

Про це він сказав під час форуму YES у Києві, передає «Слово і Діло».

«У мене немає півтора року, щоб був створений антикорупційний суд. Підніміть руку, у вас є антикорупційний суд?», – звернувся Порошенко до учасників заходу й зауважив, що в країнах, де ведеться успішна боротьба з корупцією, такого суду немає.

Глава держави зазначив, що законопроект про антикорупційний суд зареєстрований у Раді, але терміни створення Верховного суду вказують на те, що орган створюватиметься кілька років.

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«У такій ситуації ми можемо створити антикорупційну палату наступного місяця. І тоді якщо в 19-20 році створиться антикорупційний суд, ми будемо раді ... Але кожен день без палати є небезпечним», – сказав Порошенко.

Він наголосив, що першочерговим у антикорупційній політиці є аудит НАБУ.

«Нам потрібен незалежний аудит антикорупційної системи в Україні. Особливо зараз, коли в нас вже півтора року до виборів, ми від професійного обговорення ппереходимо до політичних перепетій і боротьби», – сказав Порошенко.

Також, за його словами, повноправне членство України в Євросоюзі й НАТО є справжньою гарантією української незалежності, суверенітету, благополуччя та процвітання.

Крім того, Порошенко пропонує створити групу з представників міжнародної спільноти, яка займатиметься стратегію повернення Криму до складу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: